För och emot metadonbehandling

Metedonbehandling

Det är svårt för heroinmissbrukare att sluta. Om man slutar direkt, utan läkemedel, får man svåra fysiska abstinenssymptom i 7-10 dagar. Man kan få hjälp av läkare, genom att använda metadon i doser som successivt minskas. Det allra vanligaste är dock att f.d. heroinmissbrukare får en underhållsdos av metadon. Metadon är en artificiell opiat, som främst skiljer sig från heroin i att den verkar mycket längre (24 timmar). Fördelen är att kroppen inte kräver nya doser så ofta. Denna regelbundenhet kan förbättra livssituationen fysiskt, mentalt och socialt. Om man tar heroin samtidigt med metadon, så blockerar metadonet helt eller delvis effekten av heroin.

 

 

 

 

 

 

 

KRIS – PROBLEMLÖSARE

 

 

 

Om opiater och dess släktingar kan man nog utan vidare säga: Dessa droger är en av Guds allra största gåvor till mänskligheten. Ingen drog kan lindra en människas smärta såsom opiaterna gör och ingen drog kan bättre trösta den döendes ångest än opiaterna. Nu är det så med opiaterna, att de skall brukas med största vaksamhet eftersom de annars är lika farliga som den väldigaste skogsbrand. Om missbruk och slaveri under opiaterna kan bara sägas att de på sikt dödar sina vänner eftersom de alltid varit dödens mordiska systrar.

 

Metedonbehandling

Sedan filmerna med KRIS gjordes med förbundsordförande Christer Karlsson och förbundssekreteraren Lasse Liljegren i huvudrollerna, har den sistnämnde och hela KRIS-Örebro blivit uteslutna ur KRIS; eller som Riks-KRIS säger: ”Liljegren är portad för all framtid!”

Enligt Riks-KRIS är det Liljegren som är ”den stora anledningen” till att man lägger ner verksamhet i Örebro. På Riks-KRIS´ styrelsemöte beslutades enhälligt att utesluta Liljegren för all framtid. ”Han får inte sätta sin fot i en KRIS-lokal igen.

 

 

KRIS – BÄST PÅ ALLTING

 

 

Klicka på bilden och kom till Riksarkivets bild med fotomontage (bild två)

 

 

 

Klicka på bilden för att förstora och identifiera personerna

Vem håller inte med om att narkotika är vår tids största gissel, i vart fall om man undantar krig, fattigdom och andra eländen. Frågan som ställer sig i hela den här ruttna knarksoppan är var lösningarna finns. ”Statligt knark är också knark” är en kul slogan som kan användas i olika sammanhang. Men frågan är som sagt: Var finns lösningarna?

 


 

 

Allt enligt Matteus 7:12

Piraten tillsammans med Bruno och byrådirektören på Frälsis härbärge

 

LÄS MER PÅ WIKIPEDIA

Annonser

9 svar

 1. Vad som sedan hänt med KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället) är både sorgligt och bedrövligt. Att KRIS mörkat om kriminalitet i de egna leden har sedan länge varit ett känt faktum bland både medlemmar och avhoppade medlemmar. De enda som haft kraft och möjlighet att kräva revision har varit landets maktelit. Tyvärr har den gamla sanningen om att makt korrumperar sedan länge tystnat. Man har därför rätt att fråga sig varför våra svenska makthavare är så tysta och medgörliga mot KRIS? Att medge att det man trodde på eller lurades att tro på, kan vara svårt för de flesta människor. En annan bakomliggande orsak kan vara de stora ekonomiska och känslomässiga investeringar man gjort för det man trodde på eller lurades att tro på. Det egna egot och rädslan att bli stämplad som en dåligt påläst makthavare är till sist de yttersta skälen för att upprätthålla denna skadliga tystnad; Omertan, Code of Silence

 2. Jadu Pirat! Det är många fingrar i den kakburken…

  • ”Ju fler kockar, desto bättre soppa” heter det visst och sällan har väl ett ordspråk varit så åskådlig och på pricken rätt som när det gäller de ”Kriminellas revansch på samhället”!

 3. Bäste bror! Grabbabilden är sanslös, måste fråga om det är taget vid en PRIDE-festival där dessa björnar hanterat ordningsfrågor, eller är det avtackningsbild vid senaste SLM konventet?
  Förutom att vara en parodi på åldrade ”outlaws” så är ju en till synes en ömsesidig kärlek närvarande i bilden.

  • KRIS utsågs till Årets Almedarling år 2011 enligt flera trovärdiga källor, bland annat av STATLIGT KNARK som är en viktig aktör i samhället. KRIS vann på att visa upp sig i svarta T-tröjor med en rödvit döskalle och på att dela ut vita tabletter och björnkramar.

   Naturligtvis hade Grabba-grabbarna på KRIS inte klarat av den här bravaden utan hjälp utifrån. IMPACTA AB var det företag som gjorde finliret och naturligtvis tog betalt för sin medverkan.

 4. SLUTORD I GREVENS TID

 5. Helt ärligt jag kan inte förstå att ni går emot sjuka missbrukare som de flesta har vunnit tillbaka sina liv! Ni är nog bara avundsjuka!
  Fan dra och kör en annan kampanj! Om tex All bensodiazepiner som läcker ut!
  Ni är ju för fan inte ens pålästa! Era moral hör hemma på 40 talet! Sanningen och vetenskapen säger något anat! Ni kommer aldrig att lyckas!!

 6. Allvarligt talat Daniel!
  Till vem vänder du dig till? Förmodligen till Christer Karlssons och hans KRIS. Jag tror nämligen att du kastar sten på fel person. Ring och snacka med Leffe Grönblad om dina problem i stället för att gödsla dem här. Leffe är garanterat rätt person!

  Jag gick på opiater under 11 år och hade metadon under 14 år. Räcker inte dessa år kan jag även upplysa dig om att jag under min sista volta (2,5 år) på Österåker var förtroenderådets sekreterare. Vad är det för något som jag inte vet men som du vet? Mitt råd är att du läser om texten, eftersom du inte fattar vad jag skriver.

  Dessutom var det jag tillsammans med Conny Höjd som bildade FRAM, den första föreningen för metadonpatienter. Långt senare byggdes Svenska Brukarföreningen upp av bland annat Berne Stålenkrantz.

 7. Hej
  Brukar se dig på Dalvik med din hund. Jag har massa småhundar själv, papillon och chihuahuas.

  Jag brukar formulera mig så här:

  En del människor upplever att opiater dämpar känslor, och skyddar en mot omvärlden så att säga.

  För en del löser opiater upp stenhårda knutor. Gör så att man kommer i kontakt med sina känslor, får ett rikare och bättre känsloliv. Att det blir lättare att uttrycka sina känslor. Förstå andras känslor, man blir mer empatisk. Det blir lättare att hantera motgångar, negativa känslor och upplevelser. Inte i den bemärkelsen att man stänger av. Utan mer att man kan bearbeta saker och ting med ett öppet sinne.

  Eller enkelt uttryckt, opiater höjer livskvalitén på ett positivt sätt. Livet blir lättare och fungerar bättre. Oavsett om man har smärtproblematik eller inte. Det jag inte överhuvudtaget kan förstå är, varför har många människor så oerhört svårt att acceptera detta? Att människor är olika och har olika behov.

  Många människor är lite fel sagt, ett helt land, majoriteten av alla länder, som har vansinnigt svårt att acceptera att en del människor helt enkelt får bättre livskvalité (av en viss typ av drog), utan att det innebär att man lever som fördomsbilden av en ”typisk knarkare”.

  Det är klart, lever man i en utsatt situation, utifrån ett psykosocialt och/eller socioekonomiskt perspektiv, då blir opiater lätt ett sätt att fly, stänga in sig och stänga av. Tyvärr är det väl den absolut vanligaste uppfattningen att opiater gör just så.

  Det är den bilden media och staten målar upp. Så är det inte för alla.

  Det är mer eller mindre accepterat att människor med ADHD behöver centralstimulantia för att fungera optimalt, och få bättre livskvalité, än utan.

  Nolltoleransen, den repressiva och restriktiva hållningen av droger, drabbar nu dessa människor ännu hårdare. Med integritetskränkande provtagning. Skyldig till motsatsen är bevisad.

  Att undvika beroende, och illegala rus, är mycket viktigare än att behandla människor humant och med värdighet. Livskvalité får ingen plats i ”kriget mot droger”.

  Det bevisar faktiskt att det inte är ett ”krig mot droger”. Det är ett krig mot människor. Människor som av olika anledningar inte vill leva sitt liv som majoriteten gör. Det är en kränkning av våra rättigheter.

  FN-mötet om narkotika i Wien, där drottning Silvia och Maria Larsson (KD) var bland dom enda som nämnde ”drogfritt samhälle”. Samtidigt som Silvia hamnar på bild med ett glas vin i handen. Drogfritt samhälle? Många länder vill avkriminalisera och en hel del länder vill legalisera. Det anses att legalisering av alla droger är rätt sätt, det enda sättet att hantera droger.

  Jag håller med fullständigt. Hoppas FN-mötet i New York 2016 medför nya narkotikakonventioner. Där legalisering, harm-reduction är gällande. Istället för som idag, att med rättsväsendets verktyg försöka få bukt med något helt naturligt. Rus och eufori.  ANMÄRKNING AV MAX: ENDAST SVENSKA ACCEPTERAS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s