Till min älskade Kerstin Hobstig!

Det första två bildspelen är helt tillägnat min hustru, Kerstin Hobstig. Om den människa man levt med i mer än 32 år, fortfarande orkar stå ut med att leva med den människa som jag är, får man vara tacksam. En del kallar det kärlek, andra kallar det uthållighet eller ren dumhet.

När du ser mej, när jag finns i dina ögon, när jag vet att jag finns till, när du hör mej, när jag är i dina tankar, när jag kan vara den, jag vill, då flyger mitt hjärtas fågel, då stiger den upp mot skyn, då svävar den över markerna, och högt över skogens bryn. När du ser mej, när jag finns i dina ögon, då stiger mitt hjärtas fågel, upp mot skyn.

Över vida oceaner emot fjärran horisonter över hav och kontinenter genom skymningar och dagar har vi färdats med varandra. Vi har vandrat samma vägar. Vi har burit samma bördor. Vi har sett mot samma stjärnor. Vi har sjungit samma sånger. Vi har delat samma drömmar. Du är med mej vart jag går. Genom månader och år. Du är med mej alla dar. Du är med mej vart jag far. Du är den jag kunde va.

Min åsikt är att alla barn borde ha rätt till en vuxenrelation utanför sin egen familj. En vuxenrelation som alltid ser till barnets bästa. Idag när inte ens en överenskommelse med ett handslag är juridiskt bindande, är inte heller äkta makars löfte om att älska varandra i nöd och lust något som på sikt, har högsta företrädesrätt. Om Gud nu till äventyrs existerar, så borde den guden ha skänkt människorna såväl ett etiskt förstånd som förmågan till kunskap. Guden borde förutom allt detta ha givit allt skapat under Solen ett ändamål. Idag kan man väl utan överdrift säga att klyftan, mellan detta gudomliga ideal och dagens verklighet, aldrig varit större än nu, ingen enda till båtnad!


Låt livet komma nära, för här är jag

Klicka på bilden

[Klicka och lyssna på Ainbusk samtidigt som du läster texten nedan]

Se mig för här är jag. Låt mig få komma nära, till era hjärtan, så som den jag är. Den jag försöker vara, ge mig min morgondag. Min enda önskan nu och här, älska mig för den jag är. Se fjärilns vingeslag i alla himlar fara, se alla ögon blinka stjärneljus. Låt livet komma nära, se mig för här är jag. Min enda längtan nu och här, älska mig för den jag är. Låt livet komma nära, se mig för här är jag. Min enda längtan nu och här, älska mig för den jag är. Se fjärilns vingeslag i alla himlar fara, se alla ögon blinka stjärneljus. Låt livet komma nära, se mig för här är jag. Min enda längtan nu och här, älska mig för den jag är. Min enda längtan nu och här! Älska mig för den jag är … (för att jag är jag)

Klicka på bilden

[Klicka på bilden om du inte vill veta vad som händer nästa sekund]Tillägnat den ömma modern

Du säger att du har förändrats. Att du aldrig menade att slå. Du säger att allt har förändrats. Om jag ville så skulle jag förstå. Man skadar inte den man älskar. Vilket du faktiskt säger att du gör. Jag lever med mina minnen. Och sår som ingen kan se. Jag lever med mina minnen. Försöka glömma är ingen idé. Man skadar inte om man älskar. Vilket du faktiskt säger att du gör. Spring för livet om det är dig kärt. Att slå tillbaka det är det inte värt. Du kan inte förändra. Du kommer aldrig förstå. Det enda du kan göra är att gå. Det enda du kan göra är att gå. Du skadade hela mitt väsen. Du sa att jag alltid gjorde fel. Du klagade på hela mitt väsen. Tills jag inte längre var hel. Man skadar inte om man älskar. Vilket du faktiskt säger att du gör. Spring för livet om det är dig kärt. Att slå tillbaka det är det inte värt. Du kan inte förändra. Du kommer aldrig förstå. Det enda du kan göra är att gå. Det enda du kan göra är att gå. Och jag älskar livet. Det får du inte ta ifrån mig. För om nu hat är motivet. Så finns där inget hat hos mig. Spring för livet om det är dig kärt. Att slå tillbaka det är det aldrig värt. Du kan inte förändra. Du kommer aldrig förstå. Det enda du kan göra är att gå. Det enda du kan göra är att gå. Det enda du kan göra är att gå.

En oäkta unge som älskar ugglans läte

En del av oss har växt upp med en frånvarande pappa. Andra har växt upp med minnet av att ha blivit kallade för oäkta ungar; alltså avlade utom äktenskapet, som det hette på den tiden. Jag var ett sånt barn när jag var liten, en oäkta unge. Nu när jag blivit gammal och står med ena benet i graven, minns jag att jag alltid längtade efter en pappa när jag var liten, en pappa som kunde sjunga för mig när jag var liten och rädd. Det är nog därför jag älskar ugglan eftersom den är modig som ett lejon och har ett vackrare läte än alla andra fåglar i skogen. Precis så där som jag ville att min pappa skulle ha varit!

Sniffaren
Annonser